Havacılık Haber Girişi : 04 Ağustos 2019 00:00

Amadeus ve Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı’ndan ‘bulut’ ortaklığı

Amadeus ve Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı’ndan ‘bulut’ ortaklığı

Dünyanın tamamen bulut tabanlı ilk havalimanına dönüşen Bakü Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı, küresel ölçekte bağlanabilirlik hedefi doğrultusunda havalimanı ana yönetim sistemlerini uygulamak için Amadeus ile ortaklığa başlıyor.

İş potansiyeli olarak, dünya çapında en hızlı büyüyen ilk beş destinasyondan birisi olan Azerbaycan ve başkenti Bakü, küresel bağlantı kabiliyetini öncelik haline getiriyor. Bakü Havalimanı ve Azerbaycan Hava Yolu Şirketleri, havalimanı BT ve yolcu sistemlerinin gelecekteki değişikliklerden etkilenmemesi amacıyla Amadeus ile ortaklığa başlıyor.

Amadeus’un Havalimanı BT teknolojisi Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı bakımından operasyonel veri tabanı, kaynak yönetimi ve uçuş bilgisi görüntüleme sistemleri gibi bütün havalimanı ana yönetim sistemlerini kapsıyor. Havalimanı aynı zamanda Amadeus’un bulut tabanlı Havalimanı Ortak Kullanım Hizmetini kullanarak temel yolcu işlem sistemlerini de devreye sokacak. Bu hamle, bir havalimanının ana sistemlerinin tümünün temininde bulut sisteminin kullanılması anlamında bir ilk olma özelliği taşıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.