Bir fuardan fazlası
Türkiye son yıllarda uluslararası lojistik alanında önemli bir oyuncu haline geldi. Avrupa ile Asya arasında köprü görevi gören coğrafi konumu, dinamik ekonomisiyle birleşerek ülkeyi lojistik şirketlerinin tercih ettiği bir lokasyon haline getirdi. logitrans sadece inovasyonun vitrini değil, aynı zamanda Türk lojistiğinin mevcut durumunun ve geleceğe yönelik beklentilerinin de bir göstergesi olarak öne çıkıyor. Dark Blue Shipping Türkiye Müdürü Cevat Arslan, logitrans'ın önemini şu sözlerle vurguladı: "Bu fuar bize sadece yeniliklerimizi sunacağımız bir platform sağlamadı aynı zamanda bölgedeki değişen lojistik ortamına dair değerli bilgiler de verdi. Ticari ziyaretçilerin yüksek kalitesi, bu pazarın bizim için önemini gösteriyor."
Ticari fuarlar, küresel iş dünyasında yenilikçiliğin ve fikir alışverişinin teşvik edilmesinde merkezi bir rol oynamaktadır. logitrans, her yıl, lojistik ve taşımacılık sektöründeki şirketlerin en yeni ürün, hizmet ve teknolojilerini sergileyebilecekleri benzersiz bir platform sağlıyor. Bu fırsat, şirketlerin rekabet gücünü artırmanın yanı sıra sektörün geleceğinin şekillenmesine de yardımcı oluyor.
Küresel tedarik zincirlerinde Türkiye
Türkiye, sağlam altyapısı ve ileri teknolojileri sayesinde Avrupa ile Asya arasında verimli bir şekilde mal taşıma kapasitesine sahiptir. Türkiye İstatistik Kurumu'nun son verilerine göre lojistik ve taşımacılık sektöründe ihracat bir önceki yıla göre yüzde 15 arttı. Bu, Türkiye'nin ve özellikle İstanbul'un yalnızca kıtalar arasında bir bağlantı görevi görmekle kalmayıp, aynı zamanda ekonomik büyüme ve ticaretin de motoru olduğunu etkileyici bir şekilde ortaya koyuyor. Sarp Intermodal Ceo’su Onur Talay, “logitrans'ın İstanbul'da düzenlenmesi, hem Türkiye lojistik sektörüne hem de kesişme noktası olarak konumlandığı bölgelere, ülkelere katma değer sağlıyor. Türkiye'nin ve İstanbul'un coğrafi konumu, üretimin ve lojistiğin yönetildiği bir konumda olması oldukça önemli. Dolayısıyla fuarın bu şehirde olması ve fuarda yer almamız bizler için stratejik nitelikle." diye vurguladı.
Trendler ve zorluklar
Bu yılki fuarda, sergi salonundaki etkinliklere bir kez daha lojistik sektöründeki zorluklar ve trendler hakkında derinlemesine tartışmalara alan sağlayan bir konferans programı eşlik etti. Uzman sunumlar ve tartışma panellerinin odağında dijitalleşme, sürdürülebilirlik ve tedarik zincirlerinin optimizasyonu gibi konular yer aldı. Uzmanlar ve karar vericiler gelişmelere ilişkin görüşlerini paylaştılar ve bölgenin dünyanın her köşesine yönelik bir lojistik merkez olarak konumunu nasıl daha da güçlendirebileceğini gösterdiler. Galata Lojistik, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Sayın Vittorio Zagaia şunları vurguladı: "5.defa katıldığımız logitrans 2023, sektörler arası fikir alışverişleri gerçekleştirmek için ideal bir fırsattı. İleriye dönük stratejiler, olasılıklar ve projeler hakkındaki görüş alışverişleri, atılım ve yatırımlarımızı daha da geliştirmek adına bize değerli bir ivme kazandırdı."
Türkiye merkezli EKO firması ile Almanya merkezli Messe München'in ortak girişimi olan EKO MMI Fuarcılık Şirketi’nin İdari Direktörü İlker Altun, etkinliğin sonucundan duyduğu memnuniyeti şöyle dile getirdi: "logitrans 2023 beklentilerimizi karşılamakla kalmadı, hatta büyük ölçüde aştı. Katılımcı yelpazesinin çeşitliliği ve ziyaretçilerin coşkulu katılımı, bu etkinliğin lojistik sektöründe inovasyon ve iş birliğini teşvik etmedeki öneminin altını çizdi. Yalnızca işletmeleri birbirine bağlayan değil aynı zamanda sektörü ileriye taşıyan bir platforma katkı sağlamış olmaktan gurur duyuyoruz."
21.11.2023 20:07:52