Alman DHL, Türkiye’den ‘teknoloji’ ihraç ediyor

DHL Supply Chain, Türkiye’den Almanya, İngiltere ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerine teknoloji ihraç ediyor. DHL Supply Chain Türkiye Genel Müdürü Orkun Saruhanoğlu, “Hedefimiz Türkiye’yi 2021’de DHL’in Global bir inovasyon merkezi haline getirmek” dedi.

Lojistiğin Alman devlerinden DHL’in Türkiye’deki şirketlerinden DHL Supply Chain, Ar-Ge ve inovasyon yatırımlarını hızlandırdı. Şirket artık, Türkiye’den Almanya, İngiltere ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerine teknoloji ihraç ediyor. DHL Supply Chain Türkiye Genel Müdürü Orkun Saruhanoğlu, “Hedefimiz Türkiye’yi 2021’de DHL’in Global bir inovasyon merkezi haline getirmek” dedi.

DHL Supply Chain Türkiye’nin son dönemlerdeki en önemli gündemi Ar-Ge ve inovasyon. Saruhanoğlu, “DHL Supply Chain Türkiye olarak yaratıcı fikirlerimizi ve yenilikçi uygulamalarımızı, 2017 yılında hayata geçirdiğimiz iki Ar-Ge merkezimizde geliştirmeye devam ediyoruz. Bugün 30 genç mühendisin içinde yer aldığı Ar-Ge merkezlerimizde geliştirdiğimiz uygulamaları artık ihraç ediyoruz” dedi.

Saruhanoğlu, Türkiye’de geliştirilen ve ihracatına başlanan ya da ihraç edilmesi hedeflenen Ar-Ge projelerini şöyle özetledi:

Depolarına insansız hava araçları entegre edecek

Otonom Envanter Sayım / Kontrol Sistemi Geliştirme Projesi ile görüntü kayıtları alınan lokasyon bilgilerinin görüntü işleme teknolojisi kullanılarak bir veri tabanında toplanması ve bu verilerin mevcut depo yönetim sistemimizle karşılaştırılması, böylelikle sistematik bir sayım süreci elde edilmesi planlandı. Depodaki ürünlerin fotoğraflanması iki aşamadan oluşuyor.

İlk fazda, sistemde görüntü almayı kolaylaştırıcı, otonom hale getirmek için hidrolik sisteme entegre bir kamera yapısı kullanılıyor. Sensörler vasıtasıyla yüksek çözünürlüklü kameralar ile çekilen lokasyon görüntülerinin geliştirilen web tabanlı ara yüzde gösterilerek paletlerin bu görüntü üzerinden sayılması, görüntülerdeki barkod bilgilerinin bilgisayar görüsü teknikleri ile okunarak operatör tarafından girilen değerlerle sistemdeki verilerin karşılaştırılması sonucu otomatize edilen yeni sayım süreci ele alınıyor.

İkinci fazda, projeye insansız hava araçları entegre edilerek görüntü alma işlemi bu şekilde sağlanacakt. Projenin test çalışmaları pilot bölge olarak seçilen DHL Gebze 8 depomuzda gerçekleştirilecek. Projeye üniversite
28.06.2019 00:00:00