Şirket, İstanbul’un Avrupa yakasında 40 bin metrekarelik yeni bir depoyu devreye almaya hazırlanıyor.

Bu yatırımı 75 bin metrekarelik bir deponun daha izleyeceğini belirten Sertrans Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Keleş, “Biz e-ticarette Türkiye’nin en büyük platformuna sahibiz. E-ticaret hızla büyüyor. Biz de buradaki konumumuzu korumak için sürekli yatırım yapıyoruz” dedi.

Depo alanında geçen yıl 5 milyon euro'luk yatırım yaptıklarını, bu yılki yatırım tutarının da 5-6 milyon euro arasında olacağını belirten Nilgün Keleş şöyle devam etti:

“Şu anda 106 bin metrekare olan toplam depo alanımızın bu yıl sonuna kadar 200 bin metrekarenin üzerine çıkması söz konusu. Üçüncü yatırımla da 280 bin metrekarelik bir depo alanına ulaşacağız. Bu, Türkiye’de en yüksek lojistik depo kapasitesine sahip firma haline getiriyor Sertrans’ı.”

%80 kadın hedefi

Türkiye’de lojistik sektöründe kurucuları arasında bir kadının bulunduğu tek firma olduklarını belirten Nilgün Keleş, yeni yatırımlarla istihdamlarının da arttığını ve istihdamda kadınlara öncelik tanıdıklarını anlattı. Keleş, “Sertrans’ta şu anda yaklaşık 2 bin 500 kişi çalışıyor bunun yüzde 40’a yakını kadın. Hedef 2023’e varmadan bu oranı yüzde 80’e çıkarmak. Bu da bizi mutlu eden bir hedef” dedi.

‘Hız konuşuyoruz’

Lojistikte “B4B4C modeliyle” çalıştıklarını belirten Keleş şöyle konuştu:

“Örnek vermek gerekirse biz Mango’nun hem ithalat, hem ihracat, e-ticaret, mağaza dağıtımı, iadesi, İspanya’daki e-ticaret paketlerini buraya getiriyoruz. Bunların hepsini tek firma olarak yapıyoruz. Bunun müşteriye yarattığı inanılmaz bir hız var, şu anda hızdan başka bir şey konuşmuyoruz. Şu an hiç olmadığı kadar hızlıyız. B4B4C çok daha hızlı, çok daha efektif bir lojistik modeli. Çünkü bir kontrol kulesi gibisiniz, tüm işlemleri bir yerden yaptığınızda daha sağlıklı yol alıyorsunuz. Böylece müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarıyoruz. Çünkü müşteri en ufacık bir gecikmede bir daha uğramıyor o internet sitesine.”

Yurtdışında e-ihracatçının yanında

E-ticaretin lojistiğinde uzmanlaşmış bir firma olarak e-ihracatı da çok önemsediklerini vurgulayan Sertrans Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Keleş, “Her büyüklükte firmayı yurtdışına açılıp satış yapabilir hale getiriyoruz” dedi. Bu amaçla yurtdışında da depo yatırımları yaptıklarını kaydeden Keleş şu bilgileri verdi:

“Almanya’da 5 bin metrekarelik depomuzu hayata geçirdik. Bu yıl bu depoyu en az 10 bin metrekareye çıkaracağız. Yurtdışında ikinci bir açılımımız da 2022 başında Avrupa’da yeni bir konumlama şeklinde olacak. İspanya, İngiltere ya da Polonya arasında bir tercih yapacağız. Bunlar zaten ileride ofis açacağımız ülkeler.”

Rakamlarla Sertrans

2020’de Türkiye’nin 5 milyar dolarlık ihracatını taşıdı.

İhracat ürünlerini 33 ülkede 719 şehire ulaştırdı.

29 ülkedeki 625 şehirden Türkiye’ye ithalat ürünlerini getirdi.

Sertrans araçları geçen yıl 27 milyon 477 bin 300 kilometre yol kat etti. Yani dünyanın çevresini 685 defa turladı.

Geçen yıl taşıdığı yükün yüzde 100’ünü zamanında teslim etti.

2020’de toplam 105 milyon 311 bin kilogram yük taşıdı.

1354 müşteriye hizmet veriyor.


17.05.2021 20:34:18