Volkswagen’in yeni elektriklisi ID.3’te detaylar belli oldu

Volkswagen’in merakla beklenen tamamen elektrikli model ailesi ID’nin ilk üyesi ID.3’a ait teknik detaylar açıklandı. ID 3’ün dünya prömiyeri, Eylül ayındaki Frankfurt Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilecek.

Volkswagen, marka tarihinde yeni bir dönüm noktası olan ID elektrikli otomobil ailesinin ilk üyesi olan model ile ilgili bilgileri ve teknik detayları Eylül ayında gerçekleştirilecek Frankfurt Otomobil Fuarı öncesi Berlin’de düzenlenen bir etkinlik ile açıkladı. Kompakt elektrikli modelin adı ID. 3 olarak açıklandı. Volkswagen’in bu modele ID. 3 adını vermesinin iki nedeni bulunuyor: İlki, markanın ve genel olarak otomotiv sektörünün sınıflandırma sisteminde kompakt otomobillerin segmenti 3 olarak adlandırılıyor. İkincisi ise, ID. 3 model lansmanının, marka tarihinde Beetle ve Golf’un ardından stratejik öneme sahip üçüncü bölümü açtığı kabul ediliyor.Volkswagen’in Avrupa genelinde ön sipariş almaya başladığı model, 330 ila 550 kilometre menzile sahip 3 farklı batarya seçeneği ile satışa sunulacak.

İlk teslimat 2020 yılında

Volkswagen, Berlin’de düzenlenen bir etkinlikte, ilk teslimatına 2020 yılında başlayacağı ve ID. 3’ün 30 bin adet ile sınırlı ilk seri üretim versiyonu ID.3 1ST
12.05.2019 00:00:00