Lojistik Haber Girişi : 17 Temmuz 2024 00:15

CEVA Logistics, stratejik planının bir parçası olarak bugün, Almajdouie Logistics ile bir Ortak Girişim (JV) anlaşması imzaladığını duyurdu.

CEVA Logistics, stratejik planının bir parçası olarak bugün,  Almajdouie Logistics ile bir Ortak Girişim (JV) anlaşması imzaladığını duyurdu.

İmzalanan anlaşma şu anda gerekli düzenleyici otoriteler tarafından incelenip onaylanmayı bekliyor. CEVA Logistics, yeni kurulan ortak girişimin çoğunluğunu kontrol edecek.

Her iki taraf için de stratejik hamle

Ortak girişim, her iki şirketin de büyüme stratejilerinde önemli bir kilometre taşı olacak. Almajdouie Logistics, CEVA'nın güçlü küresel ağından yararlanacak ve bu sayede büyüyen müşteri portföyüne dünyanın her yerinde uçtan uca entegre lojistik çözümleri sunabilecek. Aynı zamanda CEVA Logistics, bölgesel büyüme stratejisini gerçekleştirmek için Suudi Arabistan'da köklü ve güçlü bir varlık oluşturmaya devam edecek. Tamamlandığında ortak girişim organizasyonunun Suudi Arabistan'da yaklaşık 2.000 çalışanı ve 2.000'den fazla varlıktan oluşan yerel bir filosu olacak.

Büyüyen endüstrilere yönelik uzmanlık ve çözümler

Ortak girişim, geleneksel Suudi enerji ve petrokimya endüstrisinden otomotiv, e-ticaret, tüketici ve perakendeye kadar çeşitli sektörleri hedef alacak. Ortak girişimdeki bölgesel bilgi ve küresel çözümlerin birleşimi, birçok yerel müşterinin coğrafi tekliflerini genişletmesine ve küresel müşterilerin Suudi Arabistan pazarına daha iyi hizmet vermesine olanak tanıyacak.

Almajdouie Logistics CEO'su Mohammed Almajdouie imzanın ardından şunları söyledi: "Uzmanlığımızı ve kaynaklarımızı bu ortaklık aracılığıyla bir araya getirerek, rekabet avantajımızı güçlendirmeyi ve Krallığın canlı dinamiklerinin sunduğu fırsatlardan yararlanmamızı sağlayan entegre ve kapsamlı bir lojistik hizmetleri paketi sunmayı amaçlıyoruz. Ayrı ayrı başaramadığımızı birlikte başarabiliriz.”

CEVA Logistics CEO'su Mathieu Friedberg ise şu açıklamayı yaptı: “CEVA, dünya çapında yerel bilgi birikimimizi müşterilerimizin yararına genişletiyor. Geçtiğimiz on yılda Almajdouie Logistics ile başarılı bir şekilde çalıştık ve Suudi Arabistan'da büyüyen pazarla birlikte bu ortak girişim yerel varlığımızı güçlendirecektir. Tamamlayıcı yeteneklerimizi birleştirerek ortak girişimin müşterileri, yerel uzmanlar tarafından güvenilir bir şekilde uygulanan özel küresel çözümlere erişebilecek."

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.