Gündem Haber Girişi : 21 Mayıs 2024 00:43

Citroën, Türkiye pazarına sunduğu yeni hafif ticari araç modellerini tanıttı

Citroën, Türkiye pazarına sunduğu yeni hafif ticari araç modellerini tanıttı

Citroën Türkiye, yenilenen hafif ticari araç ürün gamını tanıttı. Yapılan tanıtım toplantısında Yeni Berlingo Combi, Yeni Berlingo Van, Yeni Jumpy, Yeni Jumpy Panelvan ve Jumper modellerinde yapılar değişimler ve fiyatları açıklandı.

Tanıtım toplantısının açılışında konuşan Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, Citroën’in dünya ve Türkiye pazarındaki konumu hakkında bilgi verdi. Citroën’in 2025 yılında 1 milyon adet araç satmayı hedeflediğini söyleyen Selen Alkım, 2023’te dünya genelinde 700 bin adet araç sattıklarını belirtti. Citroën’in global satışlarda Türkiye pazarının 3. sırada olduğunun altını çizen Alkım, bu yılın ilk dört ayında da sıralamadaki yerlerini koruduklarını sözlerine ekledi. 2023 yılında otomotiv sektörünün çok hareketli geçtiğini hatırlatan Alkım, Türkiye pazarında 63 bin adet Citroën araç satarak yüzde 5.1 pazar payına ulaştıklarını vurguladı. Citroën olarak ticari araçlarda ise 17 bin 758 adet satış gerçekleştirdiklerini söyleyen Alkım, bu satışlarla geçtiğimiz yıl Türkiye’de en çok büyüyen hafif ticari araç markası olduklarını belirtti. Bu yıl Türkiye pazarında 67 bin adet Citroën araç satmayı hedeflediklerini vurgulayan Alkım, bu satışlarla pazarda yüzde 6.3’lük paya ulaşmayı hedeflediklerini anlattı. Citroën ticari araçlar olarak ise 2024 yılını 20 bin adet hafif ticari araç satışı ile kapatmayı hedeflediklerini kaydeden Alkım, bu satışlarla pazarda yüzde 7.9’luk pazar payı almayı amaçladıklarını vurguladı.

Citroën Türkiye Ürün, Fiyat ve Kampanya Müdürü Ümmiye İnan da yaptığı sunumda Citroën’in Türkiye pazarına sunduğu Yeni Berlingo Combi, Yeni Berlingo Van, Yeni Jumpy, Yeni Jumpy Panelvan ve Jumper modelleri hakkında bilgi verdi. Yeni Citroën modelleri hakkında bilgi veren Ümmiye İnan’ın sunumunun ardından araçların satış fiyatları duyuruldu.

Yapılan açıklamaya göre Yeni Berlingo Combi 1.090.000 TL’den, Yeni Berlingo Van, 860.000 TL’den,  Yeni Jumpy 1.650.000 TL’den, Yeni Jumpy Panelvan 1.130.000 TL’den ve Jumper’de 1.330.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacağı kaydedildi.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.