LojistikHaber Girişi : 25 Haziran 2021 01:38

DHL Express Türkiye, ‘B2B E-Ticaret Yeni Pazarlar, Yeni Rotalar’ başlıklı webinar’ında KOBİ’lere e-ticaret eğitimi verdi.

DHL Express Türkiye, ‘B2B E-Ticaret Yeni Pazarlar, Yeni Rotalar’ başlıklı webinar’ında KOBİ’lere e-ticaret eğitimi verdi.

Türkiye’de hızlı hava taşımacılığının kurucusu DHL Express Türkiye, e-ticaret webinar’ında KOBİ’lerle bir araya geldi. Dijitalleşme ve pandeminin de etkisiyle B2B dünyasında öne çıkan e-ticaret dalgasının konuşulduğu webinar’da DHL Express’in geçtiğimiz aylarda yayınladığı Kapsamlı B2B E-Ticaret Kılavuzu başlıklı raporu da ele alındı.

Ticaret Bakanlığı Davranışsal Kamu Politikaları ve Yeni Nesil Teknolojiler Daire Başkanı Muhammed Emin Torunoğlu açılışta yaptığı konuşmada dijital dönüşüm konusunun Bakanlığın en önem verdiği alanlardan biri olduğunu kaydetti. Başta Kolay İhracat Platformu olmak üzere, Sanal Ticaret Akademisi, Kolay Destek ve Dijital Dönüşüm Yarışması gibi projeler ile Bakanlığın bu alanda birçok başarı kaydettiğini sözlerine ekledi.

DHL Express Türkiye CEO’su Mustafa Tonguç, açılış konuşmasında dijitalleşme ve milenyum kuşağının da etkisiyle e-ticaretin B2B dünyasını dönüştürdüğünü belirtirken pandeminin etkisine de dikkat çekti. Tonguç “Pandemide özellikle KOBİ’lerin işlerini sürdürmek ve hatta yeni pazarlara girmek için fırsatlar araştırdığını gördük. Yurtdışındaki müşterilerini ziyaret edemeyen ihracatçılar, işlerini sürdürmek için numune gönderimlerini arttırdı. DHL Express Türkiye olarak buna ilk elden biz de tanıklık ettik ve bu süreçte ihracatçılarımızı 192 farklı ülkeye bağladık.” dedi.

Eğitimde Ticaret Bakanlığı’ndan İhracatı Geliştirme Uzmanı H. Şafak Bozkır Aydoğmuş, Kolay İhracat Platformu’nu ve ihracatçılar açısından nasıl yol gösterici olduğunu anlattı. Aydoğmuş “Kolay İhracat Platformu ile ihracatçılarımıza bir nevi dijital danışmanlık sağlıyoruz. İster firma sahibi olsun isterse girişimci olsun tüm vatandaşlarımızın ücretsiz bir şekilde faydalanabildiği Kolay İhracat Platformu, yapay zeka teknolojisi ile hedef pazar önerileri getirirken gümrük vergilerinden ihalelere, rakip ülke bilgilerinden alternatif ürün önerilerine kadar geniş bir yelpazede bilgi sağlıyor.” dedi.

DHL Express E-Ticaret Proje Yöneticisi Onur Külçebaş ve DHL Express Satış Geliştirme Müdürü Yasemin Bucalı da webinar’da B2B pazarı ile ilgili öngörüleri ve B2B satın alma profesyonellerinin değişen beklentilerini paylaştılar.

DHL Express E-Ticaret Proje Yöneticisi Onur Külçebaş, e-ticarette genellikle B2C’den bahsedildiğini ama B2B’deki rakamların çok daha büyük bir pazarı ortaya koyduğunu belirtti. Külçebaş: “B2B e-ticaret pazarının büyüklüğünün 2027 yılında 20,9 trilyon dolara ulaşacağı öngörülüyor. Araştırmalara göre B2B satış işlemlerinin yüzde 80’i dijital kanallardan gerçekleşecek. Bu noktada milenyum kuşağının beklentilerini de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Milenyum kuşağının yüzde 44'ü B2B satın alma işleminde satış temsilcisiyle hiçbir etkileşimi tercih etmiyor.” dedi.

DHL Express Satış Geliştirme Müdürü Yasemin Bucalı da sunumunda B2B e-ticaret ile daha düzenli ve aracıyı ortadan kaldıran siparişlerin ortaya çıktığını ifade etti. Bucalı: “2020 pandemi sebebiyle e-ticaretin yılı oldu. Şirketler online kanallara geçmek zorunda kaldı. Ama araştırmalar bu trendin kalıcı olacağını ortaya koyuyor. B2B satın alma profesyonellerinin sadece yüzde 20’si geleneksel yüz yüze satışların dönmesini istediğini söylüyor.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.