Limanlar Haber Girişi : 29 Temmuz 2024 10:32

İspanyol polisi Barselona limanında pirinç çuvallarına gizlenmiş 4 ton kokain ele geçirdi.

İspanyol polisi Barselona limanında pirinç çuvallarına gizlenmiş 4 ton kokain ele geçirdi.

İspanyol polisi yaptığı açıklamada Barselona Limanı'nda pirinç çuvallarına gizlenmiş dört metrik ton kokain ele geçirdiklerini ve İspanya, Paraguay ve İngiltere'de faaliyet gösteren bir suç şebekesini çökerttiklerini duyurdu.

Açıklamada, uyuşturucu kaçakçılarının uyuşturucuyu Paraguay'ın Asuncion kentinde toz haline getirdikleri ve daha sonra Avrupa'ya göndermeden önce elle dikilmiş pirinç çuvallarının içine gizlenmiş plastik torbalara koydukları belirtildi.

Polis, konteynerlerin bu yılın başlarında Barselona Limanı'na ulaştığını ancak kokain yükünün ancak temmuz ayında kaçakçılar konteynerleri taşıdığında fark edildiğini söyledi.

Paraguay ve İngiltere'deki yetkililer geçtiğimiz aylarda iki farklı baskında aynı suç örgütü tarafından kaçırılan 5 ton kokain daha ele geçirdi.

Paraguay'da Ekim 2023'te Belçika'ya gönderilmeden önce 3 ton kokain ele geçirilirken, mart ayında İngiliz polisi Southampton Limanı'nda Toledo merkezli soruşturma altındaki bir İspanyol şirketine giden 2 ton kokain ele geçirdi.

Açıklamada polisin İspanya'da 8 kişiyi, Paraguay'da ise 2 kişiyi tutukladığı belirtildi.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.