İMEAK DTO İzmir Şubesi, 11 bin öğrencinin katıldığı Kariyer Fuarı’nda gençlerle denizcilik sektörünün önemli isimlerini buluşturdu. Denizcilikte büyüme potansiyeline dikkat çeken sektör temsilcileri, gençlere denizde iş olduğunu belirttiler.
“Denizde iş var, denizde gelecek var” diyerek İstihdam Seferberliği 2019 kampanyasına destek veren İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Ege Bölgesi’nde 17 üniversiteden 11 bin öğrencinin katıldığı Ege Bölgesi Kariyer Fuarı’nda gençlerle denizcilik sektörünün duayeni olan isimleri bir araya getirdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin koordinesinde yapılan fuarda stant açan İMEAK DTO İzmir Şubesi, her biri denizcilik sektörünün farklı alanında yetkin olan isimlerin katılımıyla “Denizcilik Sektöründe Kariyer Fırsatları” paneli düzenledi.
Türkiye’nin denizcilikte büyüme potansiyeline dikkat çeken sektör temsilcileri, gençlere denizde iş olduğunu belirterek öğrencilerin yabancı dil öğrenmeleri ve sektördeki gelişmeleri takip edip kendilerini geliştirmeleri tavsiyelerinde bulundular.
Kaptan Gülsüm Güneşen Yıldız’ın yönettiği ve İMEAK DTO İzmir Şube Müdürü Halil Hatipoğlu’nun açılış konuşmasını yaptığı panelde Omikron Deniz Hizmetleri CEO’su Kaptan Özgür Alemdağ, “Yurtdışında ve yurtiçinde gemiadamı ihtiyacı ve fırsatları”, Arkas Denizcilik Liman Operasyonları Koordinatör Yardımcısı Haluk Özkaynak, “Gemi işletmeciliği ve konteyner acenteliği”, Catoni Deniz İşleri Genel Müdür Yardımcısı Erman Atik, “Gemi acenteliği ve enerji lojistiği”, Alesta Denizcilik Genel Müdürü Birol Akgöz, “Dökme yük gemi acenteliği” konusunda bilgi verdi.
TCDD İzmir Liman İşletme Müdür Yardımcısı Metin Özyılmaz, “Liman işletmeciliği”, SETUR Kuşadası Marina Müdürü Can Polat “Marina işletmeciliği”, Dachser Türkiye Genel Müdürü Gökçen Atalayer, “Taşıma işleri organizatörlüğü”, Transatlantik Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Deniz “Brokerlik”, CIS Karkont Gözetim Ortağı ve Genel Müdürü Orçun Erbayraktar, “Yük ve deniz gözetimi” konularını anlattı.
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, denizciliğin 48 alt sektörden oluştuğunu belirterek gençlerin yönelecekleri alanı tercih etmeleri ve dört yıllık eğitim sürecinin sonunda gerekli altyapının ne olduğunu görmeleri için sektörün yetkin isimleri ile öğrencileri buluşturduklarını söyledi.
Öztürk, “Ülkemizde genç işsizliği oranı çok yüksek. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde başlatılan İstihdam Seferberliği ile “Denizde iş var, denizde gelecek var” diyerek özellikle gençlerin istihdam imkânları üzerine odaklandık. Türk denizcilik sektörünün büyümeye devam edeceğine, iyi eğitim almış, dünya insanı olarak kendini yetiştirmiş gençlere yeni iş fırsatları doğacağına inanıyoruz” dedi.