Limanlar Haber Girişi : 23 Haziran 2024 11:20

JadeWeserPort Limanı, 1.725 metre uzunluğundaki rıhtımıyla ülkenin tek derin su limanı olarak öne çıkıyor.

JadeWeserPort Limanı, 1.725 metre uzunluğundaki rıhtımıyla ülkenin tek derin su limanı olarak öne çıkıyor.

Almanya ile Mersin'i birbirine bağlayan Wilhelmshaven’deki JadeWeserPort Limanı Üst Yöneticisi (CEO) Marc-Oliver Hauswald, Türkiye'nin harika bir altyapısı ve önemli bir iş gücü olduğunu belirterek, “Türkiye pazarıyla yakından ilgileniyoruz çünkü gelecekte çok fazla fırsat olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Almanya'da yük taşımacılığının merkezinde yer alan, sanayi ve lojistik alanlarının pazarlanması ve yönetiminde ağırlığını koruyan JadeWeserPort Limanı, Türkiye'yi tedarik zincirlerinde önemli bir ülke olarak görüyor.

JadeWeserPort Limanı CEO'su Hauswald, Aşağı Saksonya eyaletinin limanın yüzde 100 hissesine sahip olduklarını belirtti.

Konteyner taşımacılığında Almanya'nın üçüncü büyük limanı konumunda bulunan limanın ayrıca ülkenin tek derin su limanı olduğunu hatırlatan Hauswald, 1725 metre uzunluğunda rıhtıma sahip terminale dünyanın en büyük konteyner gemilerinin yanaştığını vurguladı.

Marc-Oliver Hauswald, "Yani dünyadaki her türlü konteyner gemisini misafir edebiliyoruz." dedi.

Limanda bir Türk şirketinin de faaliyette bulunduğunu aktaran Hauswald, farklı sektörlerdeki Türk şirketleri için fırsatlar olacağına dikkati çekti.

Hauswald, Türkiye'nin Almanya için çok ilginç bir pazar olduğunu kaydederken Türkiye'nin harika bir altyapısı ve iyi eğitilmiş iş gücü olduğunun altını çizdi.

Hauswald, "Türkiye pazarıyla da çok yakından ilgileniyoruz çünkü burada gelecek için birçok fırsat olduğunu düşünüyoruz." yorumunu yaptı. Hauswald, Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası Orta Koridor'un önem kazandığını anlatarak, bu bölgedeki potansiyele değindi.

Orta Koridor'u kullanan Çin merkezli lojistik şirketleri ve limanları ile bağlantılarının olduğunu anlatan Hauswald, gelecek yıl bu ülkeyle yeni hatlar açacaklarını bildirdi.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.