QTerminals Antalya, yıllık 1.500 gemi, 4 milyon ton genel ve dökme yük kabul kapasitesine ve 350.000 TEU konteyner elleçleme kapasitesiyle güvenli ve etkin bir şekilde deniz taşımacılığında öne çıkıyor.
Türkiye’nin önde gelen ticari yük ve kruvaziyer limanı QTerminals Antalya, her yıl artan yüksek seviyede konteyner trafiğini yöneterek yükleme/boşaltma, bağlama/kiriş açma, doldurma/boşaltma hizmetleri ile fark yaratıyor. İzmir-Mersin arasındaki yaklaşık 700 deniz mili uzunluğundaki kıyı şeridinde hem yolcu hem de yük operasyon hacmi en yüksek liman olan QTerminals Antalya, kaliteli, güvenli ve hızlı hizmet ilkesiyle bölgenin dünya ticaretine ve turizme açılan kapısı olarak önem taşıyor. Türkiye’nin önde gelen ticari yük ve kruvaziyer limanı QTerminals Antalya, uluslararası ticaretin büyük parçasını oluşturan ve ekonomik büyümeye katkı sağlayan en önemli sektörlerden biri olan deniz taşımacılığında önemli rol oynuyor.
“Türkiye'nin gelişme potansiyeli en yüksek limanlarından birisiyiz”
QTerminals Antalya’nın kruvaziyer, konteyner, genel kargo, dökme yük, proje kargo, sondaj kıyı üssü ve askeri gemi hizmetleri sunan çok amaçlı bir liman olduğunu söyleyen QTerminals Antalya Limanı Genel Müdürü Özgür Sert, “Türkiye'nin gelişme potansiyeli en yüksek limanlarından birisiyiz. İzmir-Mersin arasındaki yaklaşık 700 deniz mili uzunluğundaki kıyı şeridindeki en büyük organize limanıyız. QTerminals Antalya, şehrin batı kıyısında yer alan hinterlandı nedeniyle ihracat trafiğinde hakim konuma sahip, yüksek kapasiteli bir ticari limandır. Liman, Burdur, Isparta, Konya, Mersin, Denizli, Muğla, Afyonkarahisar gibi önemli sanayi ve turizm merkezlerine karayolları ile bağlanıyor. Liman olarak kruvaziyer operasyonları için önemli bir bölgesel geri dönüş merkezi olarak konumlanıyoruz” dedi.
QTerminals Antalya olarak yüksek seviyede konteyner trafiğini yönettiklerini söyleyen Sert, “Küresel konteyner trafiği her geçen yıl artıyor. Liman olarak yükleme/boşaltma, bağlama/kiriş açma, doldurma/boşaltma hizmetleri ile fark yaratıyoruz. Lojistik yönetimi açısından bakıldığında limanlar; kara ve deniz bazlı lojistik faaliyetler arasında hayati bir role sahip. Liman işletmeciliği sektörü, üretim surecinin önemli bir parçasını oluşturması ve önemli yatırımların ekonomide yarattığı etkileri açısından, ülkelerin ekonomik yapıları içinde ağırlıklı bir yer tutuyor. QTerminals Antalya olarak yıllık 1.500 gemi, 4 milyon ton genel ve dökme yük kabul kapasitesine ve 350.000 TEU konteyner elleçleme kapasitesine sahibiz. Uluslararası ticaretin büyük çoğunluğu denizyolu ile yapıldığı için limancılık faaliyetleri küresel ticarette önemli bir yere sahip. Limanlar sadece yük yükleme boşaltma alanı olmaktan çıkmış, lojistik merkez yapılanmasının önemli bir unsuru haline gelmesiyle günümüz koşullarında öne çıkıyor” açıklamalarında bulundu.