VARD Tersanesi, dünyanın en büyük süperyatı olacak olan REV projesini hayata geçiriyor. Espen Oino imzası taşıyan Süperyat REV, denizcilik uzmanları ve araştırmacılarının çalışmalarına ev sahipliği yapacak.
Romanya’da yer alan VARD Tersanesi, dünyanın en büyük süperyatı olacak olan REV projesini hayata geçiriyor. Çalışmalar sürdükçe ortaya çıkmaya başlayan süperyat, tam 182.9 metre boyunda.
Çevreci fikir merkeze alınarak tasarlanan REV, dünyaca ünlü süperyat tasarım stüdyosu Espen Oino imzası taşıyor.
Norveçli sahibi Kjell Inge Rokke ve ailesinin tasarım sürecinde aktif rol oynadığı REV, birkaç aşamalı inşa süreci geçirerek ortaya çıkarılıyor. Örneğin, yatın omurga hattı Nisan 2018’de tamamlanmamıştı.
Sahibinin dünya çapında keşifler ve araştırmalar yapma hayali üzerine geliştirilen REV, denizcilik uzmanları ve araştırmacıların çalışmalarına ev sahipliği yapacak. Okyanuslarda iklim değişikliği araştırmalarını temeline alacak.
İnce gövde yapısı ve verimli dalga kıran ampul burnu sayesinde yakıt tüketimini orta süratlerde oldukça azaltıyor. Ek olarak enerji geri dönüşümü yapabilen dümen sistemi ve batarya paketiyle birlikte egzoz gazı temizleme sistemleri de süperyatta mevcut.
Süperyat REV, 22 metre genişlik ve 5,25 metre su kesimi rakamları sunuyor. Su üzerinde ise 42 metrelik yüksekliğe sahip. Muazzam boyuyla birlikte kapalı hacmi 17.440 GT olarak hesaplandı.
4 adet Wartsila 8L26 2.7 MW makineleriyle REV, 17,8 knot sürate çıkabilecek. Seyir sürati olarak belirlenen 11 knot ile süperyatın menzili, 21 bin 120 deniz mili. Bu menzil dünyanın çevresinin yüzde 98’ine denk geliyor.
Araştırma modunda 60 bilim adamı ve 30 mürettebat ile seyir yapabilecek olan REV, lüks keşif seyirlerinde 36 misafire kadar konaklama imkanı sunabilecek.