TRUKKER/ Sn. Hakan ARIKAN ' la Röportajımız

 

TruKKer İcra Kurulu Üyesi, Avrupa & BDT Omnilog Genel Müdürü Sn. Hakan Bey' in misafiri olduk, sorularımıza içtenlikle cevap verdi, teşekkür ederiz. 

 

TRUKKER OLARAK MALİYET AVANTAJI SAĞLIYORUZ

 

UM : TruKKer’ı Ortadoğu, Türkiye ve Doğu Avrupa’daki 10 pazarda kara lojistiği alanındaki çalışmaları ile biliyoruz. Son dönemlerde intermodal taşımacılığa da başladınız. İntermodal taşımacılıkta şu an neredesiniz, bu alandaki hedefleriniz nelerdir, değerlendirir misiniz?

 

Her sene olduğu gibi bu sene de akaryakıt fiyatlarındaki artış ve kapılardaki uzun kuyruklar nedeniyle intermodal taşımacılığa olan talep artmıştır. TruKKer olarak sunduğumuz intermodal taşımacılık hizmetleri, bizi tedarik zincirinin her noktasında iş birliği sağlayan ana bir tedarikçi haline getirmiştir.

İntermodal gücümüz sayesinde müşterilerimiz maliyetlerini kontrol edebilmekte ve uzun vadeli ihale ve projelere katılabilmektedir. Bu da bizi müşterilerimizin tercih ettiği önemli bir paydaş yapmıştır.

Özellikle Trieste hattı üzerinde, Avrupa'nın birçok noktasına uygun maliyetlerle ve sürdürülebilir hizmetler sunmaktayız.

 

MÜŞTERİLERİMİZİN ÇİN’DEKİ ACİL İHTİYAÇLARINI KARŞILAYABİLİYORUZ

 

UM : Özellikle Çin tarafında demiryolu taşımacılığınız olduğunu biliyorum. Çin’deki son durum hakkında bilgi verir misiniz?

 

Özellikle Süveyş kanalında yaşanan problemler sonrasında Çin'den Avrupa’ya ve Türkiye’ye yapılan taşımalar için denizyoluna alternatif taşıma modellerinin önemi arttı.

TruKKer olarak hali hazırda sunduğumuz denizyolu faaliyetlerimizin yanı sıra karayolu ve demiryolu servislerimizle müşterilerimize katma değerli hizmet vermeye devam etmekteyiz.

Örneğin; denizyoluna alternatif olarak demiryolu servisimizi iki farklı rotadan sunarak ciddi anlamda müşterilerimize alternatif sunabilmekteyiz. Direkt Türkiye’ye gelen orta koridor tren yolu servisimizin yanı sıra kuzey koridor olarak adlandırılan rotadan da (Polonya üzerinden) hem ülkemize hem de tüm Avrupa’ya kapıdan kapıya servis sağlayabilmekteyiz.

Ayrıca ekspres karayolu servisimiz ile de ciddi rekabetçi transit süreler ile müşterilerimizin Çin’den olan acil ihtiyaçlarını karşılayabilmekteyiz.

 

OMNİLOG MARKASIYLA TÜRKİYE'Yİ ÖNEMLİ MERKEZLERDEN BİRİ YAPACAĞIZ

 

UM : 2024 yılı içerisinde yeni yatırımlarınız olacak mı, değerlendirir misiniz? Önümüzdeki 5 yıllık zaman dilimine yönelik yatırım hedefleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

 

Biz yaptığımız iş modeli gereği araç veya fiziksel ekipman yatırımı yapmayan, teknolojik ve yazılımsal alanlarda yatırım yapan bir şirketiz. Bizim burada genelde yaptığımız yatırımlar

teknoloji anlamında, yazılımsal anlamda yatırımlar. Bir de hizmet bütünlüğünü sağlamak için uçtan uca müşterilerimize hizmet verebilmek için oluşturduğumuz yeni hizmet alanları veya o

hizmet alanlarını destekleyen bütünleşik destek konuları. Bu bağlamda, Bangalore'da bulunan yazılım merkezimizin büyütülmesine yönelik yatırımlarımız bulunmaktadır.

Bununla birlikte, Türkiye'yi çok fazla ilgilendiren hem deniz hem de hava taşımacılığında yeni oluşturduğumuz Omnilog markasıyla birlikte Türkiye'yi önemli merkezlerden biri yapmayı

hedefliyoruz. TruKKer bünyesinde yer alan üç önemli merkezden biri Türkiye olacaktır.

Ayrıca, ana işimiz olan taşımacılık faaliyetlerini desteklemek amacıyla Fintech ve AI gibi günümüzün önemli teknolojilerini maksimize edecek yatırımlarımıza bu yıl devam edeceğiz ve

gelecekte bu yatırımları daha da ileriye taşıyacak yeni duyurular yapacağız.

 

OMNİLOG, KENDİ OFİSLERİ İLE İŞLER HALE GELECEK

 

UM : TruKKer’ın yeni girişimi Omnilog ile kara, hava ve deniz taşımacılığını bütünsel bir yaklaşımla birleştiren çözümler sunuyorsunuz. Omnilog, sektöre hangi kazanımları getirecek? Omnilog’un şu anki durumu ve yıl sonu hedefleri hakkında bilgi verir misiniz?

 

Günümüzün hiper bağlantılı dünyasında bile, küresel tedarik zincirleri hala görünmeyen karmaşıklıkların kurbanı oluyor. Bu da bağlantısız ve güvenilmez ticaret akışlarına neden oluyor. Omnilog'un gerçek amacı, müşterilerimizin tedarik zincirlerini entegre ve sorunsuz bir lojistik ağı altında birbirine bağlayarak gerçek zamanlı kontrolü sağlamaktır. Şu anda Türkiye,

Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'da kendi ofislerimiz ve diğer tüm ülkelerde kurulu yaygın acente ağımız ile hizmet veriyoruz. Zamanla hedefimiz ülke yaygınlığımızı artırmak ve

TruKKer'ın var olduğu tüm ülkelerde Omnilog'u da kendi ofisleriyle işler hale getirmek. 

 

HIZLI, GÜVENİLİR VE ESNEK ÇÖZÜMLER SUNUYORUZ

 

UM : TruKKer’ın tercih edilmesindeki nedenler nelerdir, değerlendirir misiniz?

 

TruKKer yük taşımacılığı hizmetlerinde hızlı ve güvenilir çözümler sunarak müşterilerine zamanında teslimat yapılmasını sağlar. Müşterilerin ihtiyaçlarına göre esnek çözümler yaratır ve çeşitli taşıma seçenekleri ile kapasite imkânı oluşturur.

Geniş bir taşıyıcı ağa sahip olmasından dolayı TruKKer’ın daha büyük bir coğrafi alanda hizmet verebilmesini ve farklı bölgelere erişimini kolaylaştırıyor.

Tüm bu faktörler bir araya geldiğinde TruKKer’ın müşteri memnuniyetini artırmış ve tercih edilen bir lojistik firması olmasına katkıda bulunmuş oluyoruz. Bu sebeplerde müşterilerimizin öncelikli tercihi şirketimiz oluyor.

 

Bizlere zaman ayırdığı ve samimi cevaplarıyla bilgilendirdiği için Sayın Hakan Bey' e teşekkür ediyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.