Denizcilik Haber Girişi : 15 Haziran 2024 19:53

Türk Loydu ve Anadolu Tersanesi arasında Yeni Tip Süratli Çıkarma Gemileri (LCT) için sözleşme imzalandı.

Türk Loydu ve Anadolu Tersanesi arasında Yeni Tip Süratli Çıkarma Gemileri (LCT) için sözleşme imzalandı.

Türk Loydu ile Anadolu Tersanesi yeni tip sekiz adet Yeni Tip Süratli Çıkarma Gemisi (LCT) inşası için önemli bir sözleşmeye imza attı. Yeni tip LCT’ler, üstün manevra kabiliyeti, yüksek hız ve taşıma kapasitesiyle öne çıkıyor.

Türk Loydu’ndan yapılan açıklamada, “bu stratejik iş birliği, Türk mühendisliğinin ve yerli üretimin gücünü bir kez daha ortaya koymaktadır. Bu projeyle Türk Loydu, denizcilik ve savunma sanayisindeki uzmanlığını bir kez daha kanıtlayarak, Türk Deniz Kuvvetleri’ne modern ve yüksek performanslı gemiler kazandırmayı hedefliyor” denildi.

Anadolu Tersanesi yetkilileri ise, “Askeri gemi inşasında Türkiye’nin önde gelen tersanelerinden biri olarak, ileri mühendislik çözümleri ile yeni askeri gemi inşa kapasitesini arttırmayı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz” açıklaması yaptı.

Öte yandan STM koordinatörlüğünde TAİS ortak girişimi tarafından inşa edilen MİLGEM 6-12 gemilerin tedariki projesine ait MİELGEM 9’un sac kesme töreni de Anadolu Tersanesi’nde gerçekleştirildi. MİLGEM’lerin klaslaması da Türk Loydu tarafından yapılıyor.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.