Karayolları Haber Girişi : 20 Mayıs 2019 00:00

Ünlü otomobil firmalarının robotik üretim hatları Kocaeli’den

Ünlü otomobil firmalarının robotik üretim hatları Kocaeli’den

Kocaeli’de otomasyon alanında çalışan şirket,Türk mühendislerle Ar-Ge ve inovasyonlarını yaparak hayata geçirdikleri robotik üretim hatlarını, İngiltere, Almanya, Belçika, ABD ve Cezayir’deki dünyaca ünlü otomobil markalarına kuruyor

Robo Genel Müdürü Haluk Özcan, yaptığı açıklamada, 2014 yılında İngiltere ofislerini açarak Jaguar ve Toyota’yla çalışmaya başladıklarını belirterek, 2016’da da Almanya’ya ofis kurduklarını söyledi.

Endüstri 4.0’la beraber Batı’ya tekrar fabrikalar kurulmaya başlandığını anlatan Özcan, teknolojisi düşük, çevreyi kirleten fabrikaların kapandığını, robota dönen işletmelerin ise Avrupa’da desteklendiğini dile getirdi.

Özcan, Batı’nın artık teşviklerle yeni otomotiv fabrikalarını kendi sahalarında kurulmasını istediğine dikkati çekerek “2 yıl önce İran’a gittim, bu sene ABD’nin oraya karşı ambargosu var. Oraya ambargo olurken bazı projeler Türkiye’ye taşınıyor. Eskiden Türkler Avrupa’ya gittiğinde bedenen çalıştı. Artık üretim hatları robota dönüyor, bununla ilgili personel ihtiyacı var. Teknolojik projeler yapmış şirketler ve kişiler arıyorlar. Bu ihtiyaçtan dolayı parlayan firmalardan biriyiz. Seneye fuara katılacağız. Ciddi talep var. Korkumuz, fuara katıldıktan sonra taleplere yetişememe korkusu bile olabilir.” diye konuştu.

“VOLVO VE JAGUAR GİBİ FİRMALARLA ÇALIŞIYORUZ”

Türkiye olarak iş gücü, “know how” (bir şeyi yapabilme bilgisi) ve yetişmiş insan güçlerine Avrupa’nın ihtiyacı olduğunu aktaran Özcan, Avrupa’nın hesaplarının para üzerine kurulduğunu vurguladı.

Özcan, Avrupa’nın yetişmiş insan gücünü kendileri gibi şirketler üzerinden kullandığını belirterek, şöyle devam etti:

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.