OtomotivHaber Girişi : 18 Eylül 2022 21:04

Yeni Citroën C4’ün %100 elektrikli versiyonu ë-C4, Ekim ayında Türkiye’de satışa sunulacak.

Yeni Citroën C4’ün %100 elektrikli versiyonu ë-C4, Ekim ayında Türkiye’de satışa sunulacak.

Citroën, tamamen elektrikli ë-C4 ile elektrikli mobilite hamlesini devam ettiriyor. Mobilite dünyasının her alanına değen ve herkes için erişilebilir mobilitesunmaya odaklanan Citroen, C4 modelinin tamamen elektrikli versiyonu ë-C4’ü ekim ayında ülkemizde yollara çıkarmaya hazırlanıyor. Hem erişilebilir hem de müşteri gereksinimlerini karşılayan şarj özelliği ile ideal bir teknoloji çözümü olan ë-C4, hafif 50 kWsa bataryayı 100 kW DC hızlı şarj desteği gücüyle birleştirerek rakiplerinin çoğundan daha iyi şarj süreleri sunmayı başarıyor. ë-C4, 350 km (WLTP döngüsü) menziliyle günlük kullanım dışında uzun yolculukları dadaha konforlu bir hale getiriyor.,

Yüksek menzil ile hem konforlu hem de tamamen elektrikli sürüş keyfi

ë-C4, günlük kullanım için ideal çözümü sunuyor. ë-C4'ün kullanım kolaylığı çoğu kullanıcının günlük kullanımını; sessiz, sarsıntısız, dinamik ve CO2 içermeyen bir sürüşle karşılıyor. 50 kWsa kapasitesindeki batarya, günlük kullanımda ofiste ve evde geleneksel bir priz veya Wall Box aracılığıyla şarj edilebiliyor. Onaylı 350 km (WLTP döngüsü) menzili sayesinde bataryayı her gün şarj etmeye gerek kalmıyor. Ayrıca, hem dikkat çekici iç hacmi hem de optimize edilmiş ağırlığı sayesinde günlük kullanımda maksimum konfor ve menzil sunuyor.

100 kW hızlı şarj (DC) ile 30 dakikada şarj

ë-C4, günlük mobilite ihtiyacınızı daha pratik hale getirirken, aynı zamanda uzun mesafe yolculuklarınızı kolaylaştıran özellikler sunuyor. 100 kW hızlı şarjı destekleyen bataryası sayesinde, uzun yolculuklar artık daha stressiz. Uzun yolculuklarınız sırasında bir kahve ya da yemek molası verdiğinizde aracınızı şarja takmanız yeterli. Sadece 30 dakika gibi kısa bir sürede batarya 80%’e kadar şarj edilebiliyor. Elektrikli araçlarda lityum-iyon piller kullanıldığı için, hızlı şarj (DC) ile dolum hızı, şarjın başlangıcında, sonuna göre daha hızlı gerçekleşiyor. Bu nedenle, bataryanın tamamen dolmasını beklemek yerine bataryayı 80%’e kadar şarj ederek yola çıkmak daha avantajlı olmakta.

Yüksek verimli ısı pompası

İçten yanmalı motorlu araçlarda, kabin içi ısıtma motordan çıkan egzoz gazının sıcaklığından faydalanılarak sağlanıyor. Elektrikli araçlarda içten yanmalı bir motor olmadığı için kabin iç sıcaklığının ayarlanması amacıyla kullanılabilecek bir egzoz gazı oluşmuyor. Bu sebeple kabin iklimlendirmesi için direkt olarak bataryada depolanan elektrik kullanıldığında ise menzil olumsuz etkileniyor.

Elektrikli araçlardaki bu durumu engellemek amacıyla ısı pompası kullanılıyor. Isı pompası sayesinde, kabin içi iklimlendirme amacıyla bataryada depolanan elektrik kullanılmıyor, bunun yerine dış havanın basınç değeri değiştirilerek sıcaklığı arttırılıyor veya azaltılıyor. Sıcaklığı değiştirelen dış hava, kabin içindeki havayı ısıtmak veya soğutmak amacıyla da kullanılabiliyor.

Kullanıcılarına maksimum menzil sunmayı hedefleyen ë--C4’te yüksek verimli ısı pompası standart olarak bulunuyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.